Hoe zorg je ervoor dat jouw mail niet in de spambox belandt?

Beland niet in de spambox

Van de 182 miljard e-mails die dagelijks worden verstuurd bestaat zo’n 70% uit spam. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw mail niet in de spam box terecht komt?

Woordkeuze
Denk aan je woordkeuze. Gebruik woorden als ‘’gratis’’ of ‘’speciale aanbieding’’ niet in je onderwerpregel. Er zijn tegenwoordig wel spam-filters ontwikkeld dus woordkeuze speelt geen hele grote rol meer maar voor je deliverability is het wel slim om goed na te denken over de woorden die je gebruikt, en al helemaal in je onderwerpregel.  

Verhouding afbeeldingen en tekst
Aangezien e-mailclients niet kunnen lezen wat er op een afbeelding staat is het slim om voor een goede verhouding tussen tekst en afbeeldingen te zorgen. Hoe meer tekst hoe beter en geef afbeeldingen een naam in je mailing zodat e-mailclients weten wat voor soort afbeelding het is.

Grootte van je e-mails
Om te voorkomen dat de mailboxen van gebruikers vollopen, blokkeren veel e-mailclients die te zwaar zijn. Probeer daarom geen hele grote mails te versturen. Als je grote bijlage wilt versturen kan je veel beter gebruik maken van programma’s als wetransfer.

Gebruik een werkend afzenderadres
Om ervoor te zorgen dat je niet in de spam-box belandt is het slim om als afzender een werkend e-mailadres te gebruiken en geen no-reply adres.

 

Akkoordakkoord