Met ruimte voor 15.000 pallets is een efficiƫnt systeem een vereiste.

Dagelijkse bedrijfsprocessen binnen ADB Cool Company

Efficiƫnt systeem

Cool Company is al meer dan 80 jaar actief in het vriezen en koelen van diverse voedingsmiddelen. Met ruimte voor 15.000 pallets in 150.000 m3 koel- en diepvriesruimte, verdeeld over 48 verschillende ruimtes, heb je een systeem nodig dat alle informatie (zoals voorraad, orderverwerking etc.) goed en efficiënt verwerkt. Cool Company werkt inmiddels ruim 10 jaar met ons huidige systeem maar door nieuwe technieken en vernieuwde inzichten werd het tijd om dit systeem te her-ontwikkelen.

Kantoor automatisering

CoolCommerce.Net zorgt ervoor dat op kantoor alle relevante bedrijfsprocessen efficiënt afgehandeld kunnen worden. Door verschillende koppelingen met diverse grote klanten kunnen de partijen o.b.v. de aangeleverde informatie volledig aangemaakt worden in CoolCommerce.Net, zodat precies bekend is welke pallets op welk moment verwacht kunnen worden. Voor partijen waar niet mee gekoppeld wordt, kunnen de gegevens eenvoudig handmatig ingegeven worden. 

Logistieke aansturing

Op basis van de gegevens die op kantoor verwerkt worden, wordt de volledige logistiek aangestuurd. Doordat het systeem volledig op de hoogte is van de verschillende aanrijdtijden, klantwensen, palletlocaties, heftrucktypes, prioriteiten en personeelsbezetting kan met het systeem de meest efficiënte planning bepaald worden. Op de werkvloer wordt gebruik gemaakt van draagbare scanners en mobiele printers, zodat er een real-time aansturing is van de medewerkers. Hierdoor is het eveneens mogelijk om aanpassingen door te voeren in de prioriteiten van de verschillende in- en uitslagen, waarna dit automatisch bij alle werknemers bekend is. 

Voortgang loods real-time inzichtelijk

Om chauffeurs die zich hebben gemeld bij het loodskantoor beter inzicht te geven in de wachttijden hangt er in de wachtruimte een scherm waarop de chauffeurs een overzicht kunnen zien van alle aangemelde chauffeurs en de verwachte laadtijd. Ook zijn er bij de docks tablets geplaatst waarop chauffeurs en medewerkers realtime de voortgang van het inladen kunnen volgen. Zodra een vrachtwagen volledig is ingeladen wordt er door middel van een bericht en een zoomer kenbaar gemaakt dat de chauffeur zich moet melden bij het loodskantoor om te vertrekken.

Extranet

Via het extranet is het voor klanten op ieder moment van het proces mogelijk om inzicht te krijgen in de voorraadposities en de voortgang van het proces. Daarnaast is het mogelijk om per partij inzicht te krijgen in de kosten, de verschillende keurrapporten met foto’s en de partij-eigenschappen. Ook kunnen partijen direct afgeroepen en uitgeslagen worden, zodat de klant precies weet wanneer hij weer over zijn goederen kan beschikken. Ook gewenste partijbewerkingen, zoals ompakken, verpakken en uitzoeken kunnen via het extranet geregeld worden. Door deze manier van informatievoorziening daalt de informatievraag op kantoor en zijn de klanten beter op de hoogte. 

Volledige traceerbaarheid

Tracking-and-tracing van verpakkingsmiddelen is sinds eind 2016 ook onderdeel van het CoolCommerce.Net. Door middel van deze nieuwe functionaliteiten kan ADB Cool Company per geproduceerde pallet herleiden welke specifieke verpakkingsmaterialen van welke batchnummers en leveranciers gebruikt zijn. Ook zijn gegevens, zoals de status van het inladen van de vrachtwagens, real-time inzichtelijk binnen CoolCommerce en kunnen medewerkers real-time worden aangestuurd door draagbare scanners. Hierdoor wordt er niet alleen efficiënter, maar ook sneller gewerkt.

overlay
Meer informatie?

Wil je meer informatie?

Ik help je graag verder!

Martijn van Andel

Akkoordakkoord