Blog: Haat-liefdeverhouding met 'verandering'

Blog: Haat-liefdeverhouding met 'verandering'

Martine is marketeer bij JEM-id. Zij schreef deze weblog exclusief voor Goedemorgen Sierteelt.

Het zit nou eenmaal in de mens zelf: we houden van onze vaste patronen en verandering vinden we maar eng. We zijn bang voor het onbekende en we houden van stabiliteit. Natuurlijk, kleine veranderingen kunnen we echt wel doorvoeren, maar grote veranderingen zijn eng en daar gaat tijd overheen. Terwijl zo af en toe grote veranderingen echt nodig zijn.

Gek (leuk) he, hoe wij mensen werken ;-)

Een nieuw jaar brengt altijd goede voornemens mee, je weet het zeker, dit wordt jouw jaar! Maar het is niet voor niets dat die goede voornemens dan eigenlijk alweer halverwege januari sneuvelen. (Hoe staat het nu met jouw voornemens? ;-)) Want: verandering is eng. Als je écht wilt veranderen, moet je daar keihard je best voor doen. Dat gebeurt helaas niet van de ene op de andere dag.

Niet alleen op persoonlijk niveau zijn er goede voornemens en ambities voor het nieuwe jaar. Uiteraard worden deze ook op zakelijk vlak gemaakt. Ik ben onderdeel van het team van Floriday en FloraXchange (digitale platformen in de sierteeltsector), dus ook wij hebben de balans opgemaakt voor komend jaar: na 2020 moeten alle transacties digitaal tot stand komen en dus verlopen via Floriday in de sierteeltsector. Zeker een grote ambitie en ik weet ook zeker dat wij er alles aan doen om die ambitie te behalen. Dat betekent namelijk een mooie grote stap vooruit in de sector en zorgt weer voor nieuwe ambities in 2021.

Want hé, we willen wel uitgedaagd blijven. Te weinig verandering is ook weer niet goed namelijk. Tussen de grote verandering die eng is en te weinig verandering is onze comfort zone en daar blijven we maar al te graag in. Toch moeten we van alle drie de kanten iets weten om zo veel mogelijk uit je persoonlijke en zakelijke leven te halen. Dus geef eens toe aan die haat-liefdeverhouding met ‘verandering’ en doe eens een stap naar de andere kant.

Op dat er maar veel mooie en goede veranderingen mogen volgen voor je in 2020!

Akkoordakkoord