Douaneaangiftes in een handomdraai verwerkt

Douaneaangiftes in een handomdraai verwerkt via GreenCommerce

Het afhandelen van douaneaangiftes zal na een Brexit voor AGF-bedrijven een grote opgave worden wanneer zij handel drijven met het Verenigd Koninkrijk (VK). De handmatige verwerking hiervan is onmogelijk omdat de administratie te veel tijd in beslag zal nemen. Vandaar dat JEM-id voor AGF-software GreenCommerce een geïntegreerde douane-service koppeling heeft ontwikkeld, waarbij douaneaangiftes via één knop kunnen worden gecommuniceerd richting de douaneagenten en transporteurs. De koppeling zal AGF-exporteurs veel tijd besparen en ontzorgen tijdens een Brexit-overgang.

Binnenkort zullen DailyFresh Logistics, New Green, QPI, Providore en Bos Brothers starten met een pilot om douaneaangiftes via GreenCommerce te verwerken.

Geïntegreerde douane-service koppeling

Om de overgang van een Brexit soepeler te laten verlopen, is gezocht naar een oplossing om de douaneaangiftes sneller en makkelijker te kunnen verwerken in GreenCommerce. Voor de aankomende pilot haakt DailyFresh Logistics aan als transporteur en douane-afhandelaar. Verder is het mogelijk om met iedere douaneagent en/of transporteur samen te werken. Zo zal Quality Produce International (QPI) haar douaneaangiftes zelf via GreenCommerce afhandelen: “Wij hebben medewerkers in dienst die bevoegd zijn om douaneaangiftes af te handelen. Met de nieuwe douane-service koppeling in GreenCommerce kunnen we sneller te werk gaan, en zal de impact van een Brexit ons minder stress en druk bezorgen.” vertelt Maarten Leerdam.

Brexit stress? Wees voorbereid!

Wanneer de Brexit doorzet, zal het VK buiten de Europese Unie vallen waardoor exportgegevens ook ingediend zullen moeten worden bij het KCB. Naast de douane-service koppeling, zijn er binnen GreenCommerce reeds mogelijkheden om via het Exportpakket elektronische aangiftes richting het KCB te versturen. Vanuit GreenCommerce wordt er gekoppeld met e-CertNL. Het pakket biedt de functionaliteit om export-aanvragen via KCB-aangiftes direct in GreenCommerce in te voeren, zodat niet alle orders die buiten de EU worden geëxporteerd, handmatig overgetikt hoeven te worden. 

Meer informatie?

Voor meer informatie over de Douane-service of het Exportpakket van GreenCommerce, neem contact op met berry@jem-id.nl of bel naar 0174 - 64 26 22.

Akkoordakkoord