De plantensector is de laatste jaren enorm in beweging

De transitie van push naar pull in beeld

De plantensector is de laatste jaren enorm in beweging. Door de komst van webshops worden bestelgroottes steeds kleiner en gaan exporteurs steeds diverser kopen. E. den Dekker heeft hierop ingespeeld door zijn bedrijfsproces om te draaien van een push naar een pullstrategie. Om dit traject te realiseren hebben wij het hele productieproces, van de kweker tot aan de eindklant, geautomatiseerd. Door het nieuwe systeem worden er nu op een dag 700 karren verwerkt in plaats van 300. 

Efficiƫnt

Zodra de producten bij E. den Dekker binnenkomen krijgen ze direct een unieke code en zorgt het systeem dat iedere kar een unieke locatie krijgt toegewezen. Zodra er voldoende product op voorraad is om een kar voor een klant af te ronden kan het afleverproces starten. In het systeem wordt er op basis van de aanwezige producten een kar geconfigureerd. Het systeem bepaalt op welke hoogte de verschillende platen van de afleverkar komen te liggen. Een medewerker van E. den Dekker krijgt vervolgens de opdracht om een kar te bouwen zonder dat hij kennis heeft van de producten die op de kar komen te staan.

Transparant

Zodra de medewerker de kar in elkaar heeft geklikt krijgen de orderpickers een seintje op hun handterminals waar ze de plant op kunnen halen. Vervolgens plaatsen ze de producten op de lopende band en die zorgt ervoor dat het product bij de juiste uitgang komt te staan zodat hij op de juiste kar kan worden geplaatst.

Traceerbaarheid
Met dit nieuwe proces heeft E. den Dekker volledige traceerbaarheid op bak niveau. Zo waarschuwt het systeem ook als er verkeerde producten op een kar zijn gezet of als de benodigde acties (zoals stickeren) nog niet zijn uitgevoerd op de producten.

overlay
Meer informatie?

Wil je hier meer over weten?

Neem gerust contact op

Martijn van Andel

Akkoordakkoord