Zo ziet de eerste werkweek van onze Online Marketeer eruit.

Even voorstellen: Ellen Samwel

''Mijn eerste dagen zijn voorbij gevlogen. Ik ga mij bezighouden met de marketing en communicatie van verschillende producten van JEM-id, waaronder GreenCommerce, GreenXchange en HortiHeat. Jullie kunnen vanaf nu dus ook mailings van mij ontvangen en ik zal jullie op de hoogte houden van ontwikkelingen, tips en leuke nieuwtjes.
Afgelopen week ben ik druk bezig geweest en hieronder kun je lezen hoe mijn eerste dagen eruit zagen.''

Dag 1


Een heerlijk begin van de dag, niet in de file hoeven staan, maar gewoon lekker op de fiets naar mijn nieuwe werk.
Wij beginnen met een stand-up meeting en hierbij heb ik natuurlijk gelijk kennis gemaakt met al mijn lieve én niet te vergeten, hardwerkende collega’s. Ik word goed ingewerkt om vervolgens in de ‘cloud’ aan de slag te gaan.

‘s Middags maak ik kennis met het nieuwe softwarepakket ‘HortiHeat’, met deze tool kunnen sierteelt-telers gemakkelijk mooie campagnes/aanbiedingen versturen.
Nog even een werkplek versieren, want morgen is onze collega Merel jarig…

Dag 2

Vandaag ben ik extra vroeg op kantoor, want ik wil natuurlijk de reactie filmen als Merel aankomt op haar versierde werkplek. Hier maak ik gelijk een filmpje van (zie hierboven). Daarna ga ik druk aan de slag met het mailprogramma. Met deze tool kan ik mailings versturen naar verschillende doelgroepen en met statistieken bijhouden wat de resultaten zijn. Om 10.00 uur vieren wij Merels 30e verjaardag, natuurlijk met heerlijke, zelfgebakken taart. 

In de middag ga ik met salestijger Jerry mee op bezoek bij een kweker. Op dit moment zijn vooruitstrevende kwekers druk bezig met het testen van ‘HortiHeat’. Wij krijgen nog enkele tips mee die onze ontwikkelaars kunnen verwerken. 

Dag 3

We beginnen de ochtend met vers gezette koffie.
Omdat JEM-id de afgelopen jaren flink is doorgegroeid, is een grotere kantoorruimte geen overbodige luxe. Vandaar dat het kantoor uitgebreid wordt en wij hier momenteel werken tussen de oranje zeilen en bouwvakkers die beton aan het storten zijn. Tijd voor een filmpje! Deze plaats ik direct op onze verschillende socialmedia-accounts en daarna kijk ik of ik leuke tips kan vinden die ik alvast in kan plannen om online te delen. 

Maar nu eerst tijd voor de lunch, lunchen op kantoor doen we samen, heeeel gezellig!
Na de lunch ga ik aan de slag met GreenXchange (GX). Hierin zijn allemaal leuke ontwikkelingen gaande: de nieuwe website staat online, GX is bijna jarig en we bespreken welke tips en tricks wij kunnen mailen naar gebruikers. Hier ga ik direct mee aan de slag.

Dag 4

Van mijn collega Tanja krijg ik alles te weten over FloraXchange, een communicatieplatform dat voornamelijk bedoeld is voor kopers en kwekers in de sierteeltsector. Hierna krijg ik uitleg over GreenCommerce (GC). GC is hét softwarepakket voor de AGF-sector dat ervoor zorgt dat alle processen, voorkomend bij een importeur en exporteur, efficiënt afgehandeld kunnen worden. Denk hierbij aan inkoop, verkoop, productie, voorraadbeheer en traceerbaarheid, super handig! Om interne veranderingen voor dit pakket duidelijker te maken, begin ik met een animatievideo.

Vandaag ga ik ook aan de slag met de website van JEM-id, hierbij ga ik zorgen dat o.a. het portfolio aangevuld wordt. 

17.30 uur, tijd om richting huis te gaan en mij klaar te maken voor een bootcamp les.

Dag 5

Samen met mijn collega ga ik kennismaken bij Marck Reclame, hier mag ik gelijk op de foto voor de teampagina van de JEM-id website. Ook gaat het bureau aan de slag met vernieuwde muismatten die wij laten maken voor de gebruikers van GreenCommerce, to be continued.

Vrijdag is onze vaste snackdag, rond 12.30 uur is de patat-geur niet meer te weerstaan en rennen alle collega’s naar boven.
‘s Middags ontvangen alle HortiHeat-pioneers van mij een mailing met de updates en daarna is het tijd om mijn nieuwe collega’s nog beter te leren kennen via dé beroemde vrijdagmiddagborrel, ook wel vier-uur, bier-uur’’,

Vragen? Stuur mij gerust een mailtje via ellen@jem-id.nl

Akkoordakkoord