Flori2days: De inzet van digitalisering voor digitalisering

Flori2days: De inzet van digitalisering voor digitalisering

Ruim een jaar geleden werd het allereerste FloriDAY event aangekondigd: “De wereld verandert snel. Ook de sierteeltsector is volop in beweging. Digitalisering speelt daarbij een grote rol.” Dat de wereld snel verandert is een feit. De digitalisering heeft een extra dimensie gekregen, omdat fysieke evenementen de komende tijd helaas niet of in mindere mate door kunnen gaan. Ook de Trade Fair Aalsmeer 2020, die gepland stond op 4, 5 en 6 november, is geannuleerd. Tijd voor een digitale variant, om de digitalisering in de sierteeltsector in gang te zetten.

100% Digitaal
Uiterlijk eind 2020 komen alle directe transacties op de marktplaats van Royal FloraHolland alleen nog digitaal tot stand. 100% Digitaal maakt zowel de aanbod- als vraagkant efficiënter en sneller en helpt de sector te voldoen aan de aangescherpte financiële wetgeving in Europa. 100% Digitaal brengt kansen en verlaagt bijvoorbeeld het risico op fouten. Met de hele sector zetten we de volgende stap in digitalisering.

Flori2days
Met de ingang van het laatste kwartaal van 2020 zijn ook de laatste drie maanden voor 100% Digitaal aangebroken. Samen met de sector doen we er met Floriday alles aan om te zorgen dat voor 1 januari 2021 alle directe handel 100% Digitaal via het platform verloopt. Om het zowel kwekers als kopers zo gemakkelijk mogelijk te maken, wordt er op twee dagen van de Trade Fair Aalsmeer het online event Flori2days georganiseerd. Spelers in de sector leren aan de hand van korte online workshops Floriday kennen, inclusief alle nieuwe functionaliteiten. Met Flori2days krijgen kwekers en kopers alle handvatten om voor het einde van 2020 gereed te zijn voor 100% Digitaal. Het ideale moment om digitalisering in te zetten. Het aftellen is begonnen.

Aanmelden voor de workshops kan hier.

 

Akkoordakkoord