Floriday: Samen met Royal FloraHolland digitaliseren wij een 100 jaar oude veiling

JEM-id ontwikkelt Floriday

Floriday is het digitale platform waarmee kwekers uit de sierteeltsector hun catalogus, aanbod en orders beheren. In de nabije toekomst sluiten ook handelskanalen aan op Floriday. Eén kanaal voor heel de sector. Hiermee willen we dat de wereldwijde handel in de sierteeltsector toegankelijker en eenvoudiger wordt. 

In een joint venture met Royal FloraHolland zorgt JEM-id met ontwerpen, kennis van digitale strategieën en technieken, snelheid en innovatieve oplossingen voor deze grote digitale ontwikkeling in de sector. Voor ons is Floriday een erg belangrijk focuspunt. Wij werken dagelijks aan de digitale transformatie in de sierteeltsector en daar zijn we trots op! 

FloraXchange en Royal FloraHolland

Hoe zat het ook alweer?
JEM-id bouwt sinds 2009 aan het grootste sierteeltplatform voor kwekers en exporteurs van potplanten, FloraXchange. In 2017 heeft Royal FloraHolland, wereldwijde marktleider in de sierteeltsector, een meerderheidsbelang genomen in het platform FloraXchange en sinds 1 juli 2017 vormen zij een Joint Venture en ontwikkelen zij samen het digitale platform Floriday.

Eén digitaal platform

Bij het opzetten van één digitaal platform voor de wereldwijde sierteeltsector zijn software technische kennis en innovatiesnelheid belangrijke vereisten. JEM-id zorgt ervoor dat beide worden ingezet tijdens de ontwikkeling van Floriday. Kwekers werken straks alleen nog maar in Floriday en voorzien de verschillende handelskanalen, die aangesloten zijn op Floriday, daarmee van aanbod. Voor 2020 is er een grote ambitie uitgesproken: voor het eind van 2020 zullen alle transacties digitaal over het platform Floriday verlopen. Hiermee is bijvoorbeeld het aanbod altijd correct aanwezig in de systemen (en is er dus minder risico op fouten) en kan de logistiek een stuk efficiënter worden geregeld. Met 100% digitaal wordt dus de aanbod- en vraagkant makkelijker en sneller. 

Meer informatie?

Wij zijn dus erg trots dat wij bijdragen aan de digitale verandering en optimalisatie in de sierteeltsector.

Ben je benieuwd hoe ver Floriday is in de ontwikkeling? Of wil je meer informatie over Floriday? Neem dan een kijkje op deze website.

overlay
Meer informatie?

Wil je meer informatie?

Ik sta je graag te woord!

Martijn van Andel

Akkoordakkoord