Bedrijfsprocessen Europe Retail Packing (ERP) in beeld.

Dagelijkse bedrijfsprocessen binnen Europe Retail Packing (ERP)

Digitalisering op kantoor en in de loods

Het wordt steeds belangrijker om bedrijfsprocessen efficiënt in te richten. JEM-id heeft daarom GreenCommerce ontwikkeld. GreenCommerce is een softwarepakket voor de AGF-sector, waarmee alle relevante bedrijfsprocessen op kantoor en in de loods efficiënt afgehandeld kunnen worden. Europe Retail Packing (ERP) heeft via het pakket volledig inzicht in zaken zoals in- en verkoop, voorraadbeheer, planning, productie en transport. Om dit proces in beeld te brengen heeft JEM-id in samenwerking met ERP een bedrijfsvideo ontwikkeld.

GreenCommerce bij Europe Retail Packing ERP

Voor Europe Retail Packing (ERP) is GreenCommerce een uitkomst in de dagelijkse werkzaamheden. ERP is specialist in verpakken, inkoop, logistiek en concepten. Ze gebruiken het systeem voor o.a. in- en verkoop, voorraadbeheer, productie- en transportplanningen. Via GreenCommerce worden orders aangemaakt en bestellingen verwerkt. Ook is perfect in beeld wat de actuele voortgang is van deze orders?. Het bijhouden van voorraad is essentieel voor bedrijven met een loods. Door op palletniveau te registreren is ERP in staat om totale controle over de palletvoorraad te behouden, dit geldt voor meerdere voorraadlocaties. 

Real-time inzicht

Op iedere pallet is een unieke barcode aanwezig, zodat iedere actie via scanners geregistreerd kan worden. Bij ERP wordt bijvoorbeeld per pallet geregistreerd waar het product vandaan komt, wat er in de loods met de pallet is gebeurd en waar de pallet naar toe is verladen. Op die manier is er 24/7 inzicht in exacte details van alle pallets die nog in de voorraad staan. Daarnaast is het voor ERP mogelijk om via GreenCommerce productie- en resourceplanning voor de verpakkingsafdeling bij te houden. Hierbij kunnen gebruikte verpakkingsmaterialen en productiekosten direct worden geboekt. Qua transport zijn gegevens zoals de status van het inladen van de vrachtwagens real-time inzichtelijk binnen het softwarepakket. Hierdoor wordt er niet alleen efficiënter, maar ook sneller gewerkt.

Bedrijfsvideo

Vaak worden dagelijkse bedrijfsprocessen niet of nauwelijks getoond en dat is zonde, want er gebeuren mooie dingen op de werkvloer. Dankzij GreenCommerce worden dagelijkse werkzaamheden efficiënt ingericht en dit is nu middels een bedrijfsvideo in beeld gebracht van teelt tot transport. Menno Reijgersberg (directeur Europe Retail Packing) is tevreden over de automatisering: ‘’GreenCommerce is eenvoudig te bedienen. Het voordeel is dat het heel makkelijk toepasbaar is binnen de organisatie, daardoor zijn wij heel flexibel naar klanten toe. Qua management informatie kunnen we heel snel zien waar de kosten en opbrengsten liggen, waardoor we kostprijstechnisch goedkoop kunnen werken (in het voordeel van onze klanten).’’

overlay
Meer informatie?

Meer informatie?

Ik help je graag verder!

Martijn van Andel

Akkoordakkoord