GreenXchange maakt de logistieke stroom volledig inzichtelijk

JEM-id maakt logistieke stroom tussen AGF-telers inzichtelijk

Transport speelt een belangrijke rol in het verkoopproces. JEM-id heeft daarom voor de AGF-telerapplicatie GreenXchange een nieuwe functionaliteit ontwikkeld waarmee de gehele logistieke keten wordt gedekt. Voortaan is het mogelijk om, door middel van aansturing door de afnemer of zelfstandig tussen telers onderling, het transport tussen teeltlocaties te organiseren. Traceerbaarheid en inzicht in de voorraad worden hiermee naar een hoger niveau gebracht.

Transport tussen teeltlocaties volledig inzichtelijk
Via GreenXchange was het al mogelijk om het transport op een eenvoudige manier te regelen. Nu kan men ook het oprijden van goederen tussen telers, het binnenmelden, het op voorraad nemen en de verdere verwerking van de goederen zelf organiseren. Deze ontwikkeling biedt veel kansen voor de huidige en potentiële GreenXchange gebruikers, gezien producten van verschillende telers steeds vaker onder één naam worden verkocht. De teler kan via het systeem zijn verkochte product, naar eigen inzicht of in opdracht van de afnemer, inplannen voor transport en naar een toegewezen locatie vervoeren. De ontvangende teler kan het binnenkomende transport vervolgens bevestigen en de pallets verder verwerken, zodat een transporteur de producten van de verschillende telers op één locatie kan laden.

Middels de nieuwe functie maakt GreenXchange de logistieke stroom volledig inzichtelijk, zodat er altijd een kloppende voorraad af te lezen is. Ook is het mogelijk om bij de aankoop van pallets of onverwachte retouren inzicht te verkrijgen in de logistieke verwerking. Doordat de volledige logistieke keten middels GreenXchange getraceerd kan worden, biedt het platform ook een goede basis voor de toekomstige elektronische uitwisseling van bepaalde bedrijfsdocumenten (EDI), zoals SSCC labeling en DESADV berichten.

DOOR Partners
Peter Veenman van DOOR Partners werkt al lange tijd met GreenXchange en reageert erg enthousiast op de nieuwe functionaliteit. Hij is van mening dat de functie goed kan worden gebruikt in hun dagelijkse werkzaamheden. "Met deze ontwikkeling hebben we nog meer controle over onze logistieke keten”, aldus Peter.

Livegang
Naar verwachting gaat de nieuwe functie nog dit jaar live voor de testfase. In het eerste kwartaal van 2017 zal de functionaliteit worden aangeboden aan GreenXchange gebruikers.

overlay
Meer informatie?

Meer informatie?

Ik help je graag verder!

Berry van Zijp

Akkoordakkoord