Hoe ELMO voor een ware revolutie in de loods heeft gezorgd

Hoe ELMO voor een ware revolutie in de loods heeft gezorgd

Bedrijfsprocessen in een warehouse zijn vaak nog traditioneel ingericht. Papieren picklijsten, opdrachtbonnen en to-do lijstjes worden nog in veelvoud gebruikt om het orderpickproces in een loods te regelen. Daarom hebben wij speciaal voor de AGF-warehouses “ELMO” ontwikkeld. Door middel van real-time orderpicken, een online chatfunctie en het scannen van barcodes wordt er een einde gemaakt aan het inefficiënt werken binnen een loods. ELMO heeft voor een ware revolutie op de werkvloer gezorgd.

ELMO is een module voor het AGF-softwarepakket GreenCommerce. Met ELMO wordt het orderpickproces in een warehouse volledig geautomatiseerd, waardoor wijzigingen en feedback real-time kunnen worden doorgegeven aan het personeel in de loods of kantoor.

Productvideo bij de eerste gebruiker

Voor enige tijd werkt Quality Produce International (QPI) volledig met ELMO om haar orderpickproces in de warehouse te regelen. Om de werking van ELMO zo goed mogelijk in beeld te brengen, hebben we een productvideo laten maken bij QPI.  “Dankzij het digitaal orderpicken met ELMO is de papierwinkel in zijn geheel verdwenen.” vertelt Stefan Doelman van QPI. De video is te vinden op elmo.greencommerce.nl

AGF-sector

ELMO is geschikt voor spelers in de AGF sector die over eigen warehouses beschikken, of juist als dienstverlenende partij voor derden die actief zijn in warehouses. Daarnaast is ELMO interessant voor partijen die werk door derden laten uitvoeren en resultaten graag direct in het eigen systeem verwerkt zien.

De nieuwe manier van orderpicken

ELMO is een tool waarmee je in een warehouse op een eenvoudige, gebruiksvriendelijke manier jouw taken en opdrachten kunt afhandelen. Papieren picklijsten zijn verleden tijd; via ELMO kan er real-time worden gepickt waardoor wijzigingen en feedback direct aankomen bij de juiste persoon. Vanuit GreenCommerce kunnen picklijsten voor uitgaand transport en voor productieopdrachten worden ingedeeld en toegekend aan specifieke loodsmedewerkers. Voor iedere pallet is de meest relevante informatie beschikbaar en kunnen acties zoals opbouwen, splitsen, verplaatsen, markeren of stickers afdrukken worden uitgevoerd. Gebruikers kunnen ELMO installeren als online web-app, wat ervoor zorgt dat de applicatie altijd up-to-date en overal te gebruiken is. Door een Bluetooth-scanner te koppelen aan de tablet of mobiele telefoon, kunnen barcodes gemakkelijk gescand worden en hoeven palletnummers niet handmatig worden ingevoerd.

Meer informatie?

Wil je meer informatie ontvangen over ELMO? Kom dan gerust langs om onder het genot van een kopje koffie de mogelijkheden te bespreken. Voor vragen kun je contact opnemen met productspecialist Fernon van Paassen via fernon@jem-id.nl of 0174 - 64 26 22.

 

Akkoordakkoord