Inspiratie en kennis tijdens 2e editie van JEM-id Inspires: Cybersecurity

Inspiratie, prikkels en kennis tijdens de tweede editie van JEM-id Inspires: Cybersecurity

De tweede editie van JEM-id Inspires vond plaats op donderdag 1 november in het World Horti Center en stond in het teken van cybersecurity. De interactieve sessie werd speciaal georganiseerd voor klanten van JEM-id. De sessie had als doel om de bezoekers bewust te maken van de digitale gevaren op het internet en hoe zij zich daarvoor het beste kunnen beschermen.

JEM-id wilde haar klanten vorig jaar geen fles wijn geven voor onder de kerstboom. Liever gaf JEM-id haar klanten inspiratie en prikkels waar zij ook daadwerkelijk iets aan zouden hebben. Vanuit dit concept werd JEM-id Inspires geboren; een reeks van inspirerende sessies over verschillende actuele onderwerpen in de sector. De eerste sessie op 15 maart 2018 stond in het teken van neuromarketing. De tweede sessie, op 1 november, had als onderwerp ‘Cybersecurity’.

Het wordt steeds belangrijker om onze digitale gegevens te beschermen tegen de gevaren van het internet. Door middel van een interactieve sessie over cybersecurity wilde JEM-id haar klanten bewust maken van deze digitale gevaren en tips geven over hoe zij hun gegevens het beste kunnen beschermen.

Cybersecurity

Cybersecurity is het beschermen van computers, servers, elektronische netwerken en gegevens tegen schadelijke aanvallen van hackers. Een cyberaanval kan namelijk grote (financiële) gevolgen hebben. Uit het cybersecurity bewustzijnsonderzoek in 2018 bleek dat ‘poging tot phishing’ de meest voorkomende cybercriminaliteit was. Mendel van den Berg, financieel medewerker bij JEM-id, vertelde dat zij zelf ook wel eens een phishingmail heeft gekregen: “Ik kreeg via een e-mail de vraag om een paar duizend euro over te maken in opdracht van Martijn (eigenaar JEM-id). De schrijfstijl en het e-mailadres klopte, maar ik vertrouwde het niet helemaal. Uiteindelijk bleek hij die mail nooit te hebben verstuurd.”

Aanleiding

Voor de tweede editie van JEM-id Inspires werd gekozen voor het onderwerp: cybersecurity, naar aanleiding van de opkomende digitalisering. JEM-id is zelf ook erg bewust van het feit dat gegevens die online staan, goed beschermd moeten zijn. “Als softwarebedrijf moeten wij altijd extra voorzichtig zijn met onze eigen digitale gegevens, maar zeker ook die van onze klanten. Om die reden locken wij altijd onze computers, houden wij onze systemen up-to-date en wijzigen wij onze wachtwoorden regelmatig. Een hacker heeft namelijk maar een kleine opening nodig om toe te slaan.” aldus Martijn van Andel, eigenaar van JEM-id.

Spreker Erik Jan Koedijk

Het event werd geleid door middel van een inspirerende lezing van spreker en auteur Erik Jan Koedijk. In deze sessie liet hij zien dat het van essentieel belang is dat een bedrijf beschermt is en blijft tegen hackers. Hij gaf de klanten van JEM-id adviezen en tips die zij zelf kunnen gaan toepassen binnen hun bedrijf. Aan het einde van de sessie vond er nog een interactieve quiz plaats, waarin de opgedane kennis werd getest. Na afloop van de lezing konden de bezoekers nog even napraten over het event tijdens een borrel.

Akkoordakkoord