JEM-id behaalt 94ste plek in Hillenraad100

De jaarlijkse Hillenraad100 is bekendgemaakt en net als vorig jaar heeft JEM-id een mooie plek weten te scoren in de lijst van de 100 meest toonaangevende ondernemingen in de kennis en kapitaalintensieve (glas)tuinbouwsector. Wij staan gevestigd op een mooie 94ste plek. Ten opzichte van vorig jaar zijn we dus 6 plekken gestegen!

Voor de 14e keer werd de Hillenraad100 bekendgemaakt tijdens het Hortigala 2016 op vrijdag 28 oktober in Rotterdam. Het comité, die de lijst met een kritische blik heeft samengesteld, beoordeelde de resultaten van maar liefst 10.000 tuinbouwbedrijven. Oftewel, slechts 1 procent haalt de Hillenraad100. Hierbij werden prestaties van ondernemingen, op basis van een uniek en zelf ontwikkelt bedrijfskundig model dat continu wordt aangepast, geanalyseerd. JEM-id scoorde hierbij een mooie 94ste plek.

“De waarde van JEM-id voor de tuinbouwsector is groot. Hier stond bijvoorbeeld de wieg van FloraXchange en GreenXchange, twee platforms die ketenspelers in staat stellen om sneller met elkaar samen te werken. Zo legt JEM-id mede de technologische basis onder ons thema van dit jaar: netwerken. Het bedrijf draagt bij aan de ontwikkeling van bedrijven in de sector, maar moet zelf ook zorgen steeds de ontwikkelingen een stap voor te blijven. Daarom is er een switch gemaakt van een vraaggestuurd organisatie naar een ‘visie’ gestuurde organisatie. Een cruciale move, want vraaggestuurd heeft toch vooral antwoord op wat gisteren speelde, en je wilt voor en met je klanten vooruitkijken naar morgen en overmorgen. De latente behoefte signaleren; we horen hier de echo van Steve Jobs. Het leidt in elk geval tot een mooie stroom aan innovaties en ideeën, zoals de Truckterminal voor digitaal orderpicken of een pilot om door middel van ‘beacons’ het werken in warehouses veel efficiënter te maken. JEM-id speelt ook in op de immer manifeste behoefte van tuinbouwondernemingen aan kostenbesparing. Dan komt het afnemen van software in de vorm van een abonnement als geroepen. Het is bij deze Hillenraad100 onderneming allemaal vernieuwing wat de klok slaat”, aldus de Hillenraad over JEM-id.

De Hillenraad100 geeft jaarlijks een beeld van misschien wel de meest competitieve sector van Nederland. Ze is een zeer belangrijke pijler onder de Nederlandse economie. Het is óók de sector die sterk geraakt wordt door de grote bewegingen van dit moment, internationalisering, technologische doorbraken, de groeiende kracht en macht van de individuele consument. Dat vraagt veel visie, durf en ondernemerschap van de toonaangevende bedrijven, de bedrijven in de Hillenraad 100.

overlay
Meer informatie?

Meer informatie?

Ik help je graag verder!

Vanja van der Palm

Akkoordakkoord