JEM-id maakt voortgang loods ADB Cool Company realtime inzichtelijk

Voortgang loods realtime inzichtelijk

Ruim een halfjaar geleden heeft JEM-id voor ADB Cool Company het softwarepakket ‘’CoolCommerce.Net’’ opnieuw ontwikkeld. ADB Cool Company gebruikt CoolCommerce.Net o.a. voor inslag, uitslag, voorraad, kwaliteitsbeheer, facturatie en het aansturen van het complete logistieke proces. Het pakket wordt continu uitgebreid. Zo is de voortgang van het inladen van de vrachtwagens nu voor medewerkers en chauffeurs realtime inzichtelijk.

Wachttijden
Om chauffeurs die zich hebben gemeld bij het loodskantoor beter inzicht te geven in de wachttijden wordt er in de wachtruimte een scherm geplaatst waarop de chauffeurs een overzicht kunnen zien van alle aangemelde chauffeurs en de verwachte laadtijd. Ook zijn er bij de docks tablets geplaatst waarop chauffeurs en medewerkers realtime de voortgang van het inladen kunnen volgen. Zodra een vrachtwagen volledig is ingeladen wordt er door middel van een bericht en een zoomer kenbaar gemaakt dat de chauffeur zich moet melden bij het loodskantoor om te vertrekken.

CoolCommerce.Net
Het softwarepakket CoolCommerce.Net, dat ruim een halfjaar geleden door JEM-id is ontwikkeld, zorgt ervoor dat op kantoor alle relevante bedrijfsprocessen efficiënt afgehandeld kunnen worden. Door verschillende koppelingen met diverse grote klanten kunnen de partijen o.b.v. de aangeleverde informatie volledig aangemaakt worden in CoolCommerce.Net, zodat precies bekend is welke pallets op welk moment verwacht kunnen worden. Op basis van de gegevens die op kantoor verwerkt worden, wordt de volledige logistiek aangestuurd.

Enthousiast
Alex de Bruijn, eigenaar van ADB Cool Company is erg enthousiast over de nieuwe funtionaliteit.''Aangezien medewerkers en chauffeurs nu realtime kunnen volgen wat de status is van het inladen van de vrachtwagens, kunnen we nog efficiënter en sneller werken. Een duidelijke win-win situatie''.

ADB Cool Company
Bij ADB Cool Company is er ruimte voor 15.000 pallets in 150.000 m3 koel- en diepvriesruimte, verdeeld over 48 verschillende ruimten. Temperaturen kunnen worden ingesteld tussen -25 en +55 graden Celsius. Het beschikt over een grote gekoelde distributiehal van 4.500 m2 met directe toegang tot 11 docks, de corridors naar de koel- en vriescellen en de sorteer en inpakruimten.

Akkoordakkoord