JEM-id sluit zichzelf 6 uur op voor een hackathon experiment

Deze week gaat het gebeuren: de PubTiger hackathon. Wellicht heb je onze aankondiging op Facebook voorbij zien komen, maar voor degenen die het gemist hebben hier nog even kort uitgelegd wat de bedoeling is. Op 12 januari zullen drie teams binnen JEM-id zich van 16:00 tot 22:00 uur opsluiten voor het PubTiger hackathon experiment. Wat dit inhoudt? Binnen een tijdsbestek van slechts 6 uur gaan we kijken of het haalbaar is om een geheel nieuwe app te ontwikkelen of in elk geval de basis ervan. De teams gaan onafhankelijk van elkaar aan de slag met verschillende onderdelen die uiteindelijk zullen samensmelten tot de PubTiger app.

Wat is de PubTiger app?
Oké, we geven het toe: zowel de video op Facebook als de huidige website klinken nogal vaag en dat was ook eigenlijk een beetje onze bedoeling. De naam zal je daarentegen vast aan het denken hebben gezet. PubTiger staat letterlijk voor kroegtijger en dat is precies de doelgroep. Met de PubTiger app worden er unieke kroegentochten georganiseerd met verschillende locaties en hilarische activiteiten voor een onvergetelijk avondje uit. De organisator plant een datum, waarna collega’s of vrienden zich aan kunnen melden voor het megagezellige, maar ook actieve uitje. Zodra de dag van de kroegentocht aanbreekt, wordt er een chatbox geopend en kunnen alle deelnemers met elkaar communiceren via memes. Via de app krijgen de deelnemers los van elkaar berichten binnen met informatie, zoals een challenge die ze moeten uitvoeren of gegevens over de volgende locatie. Uiteraard is het mogelijk om via de app foto’s te delen, want zeg nou zelf… Die afbeelding dat je ietwat verlegen collega twerkend op de bar staat te dansen tegen de biertap, kan je wel goed gebruiken voor een 10-jarig jubileum!

Onze fanatiekelingen
Een app als deze is niet zomaar gebouwd. Dankzij goede voorbereidingen en een indeling van verschillende tech teams kunnen we dit experiment misschien wel tot een groot succes maken. De drie teams met slimme fanatiekelingen bestaan uit software ontwikkelaars, vormgevers en front-enders om losse puzzelstukjes om te zetten naar een werkend geheel. Zo zijn er experts die achter belangrijke aspecten aangaan, zoals minimale en maximale aantal deelnemers, de reisafstand en een goede tijdverdeling. Specialisten maken inzichtelijk wat het verloop van een kroegentocht is. Andere code ninja’s en bitmap kings zorgen ervoor dat het gegenereerde kroegentochtplan haalbaar is, de functies op verschillende devices werken en dat de app er superaantrekkelijk uit gaat zien.

Wanneer komt de PubTiger app op de markt?
We begrijpen dat je de PubTiger app na het lezen van de omschrijving per aankomend weekend in gebruik wil nemen. Logisch. Toch zal je een tikkeltje geduldig moeten zijn. De eerste versie van de PubTiger app wordt op 12 januari in 6 uur tijd gemaakt. Hierna zal er nog veel aan ontwikkeld moeten worden en zal er een uitgebreide testfase plaatsvinden. Eventuele aanpassingen moeten vervolgens worden doorgevoerd voor de officiële launch. We zullen jullie op de hoogte houden van alle ontwikkelingen en laten spoedig weten wat de uitkomsten zijn!

www.pubtiger.nl

PS: Ook wij zijn erg benieuwd wie de JEM-id PubTiger testers zijn die het risico willen lopen om hun aankomende droomhuwelijk een gênant tintje te geven...

overlay
Meer informatie?

Meer informatie?

Ik help je graag verder!

Moelai Kessing

Akkoordakkoord