JEM-id zorgt met FreshBabel voor opschudding van de AGF-wereld

JEM-id zorgt met FreshBabel voor opschudding van de AGF-wereld

FreshBabel is hét nieuwe onafhankelijke platform voor de AGF-sector dat zich focust op de ineffiënte manier van communiceren en de digitale handel in de keten. Met FreshBabel willen wij de Nederlandse handel meer inzicht, transparantie en gemak bieden door middel van een universele berichtenstroom en een centrale handelsplaats waar vraag en aanbod samenkomt. Op het moment bestaat FreshBabel uit twee onderdelen: FreshBabel Messenger en FreshBabel Supply.

Wat is FreshBabel Messenger?

Met FreshBabel Messenger wordt het mogelijk om berichten over bedrijfsprocessen (zoals orders, verladingen, transport, facturen etc.) op een universele manier met klanten en leveranciers uit te wisselen. Wij spelen hiermee tactisch in op de vaak tijdrovende en inefficiënte manier van communiceren in de AGF-sector. Het overtypen van orders en alle daaropvolgende gegevens is bijvoorbeeld erg tijdrovend en fouten zijn snel gemaakt. Waar veel bedrijven op het moment werken met EDI berichten zijn deze berichten vaak niet volledig, waardoor veel handelingen nog door handmatig werk moeten worden opgelost. Zo wordt er met FreshBabel Messenger ook gedacht aan de berichten over fulfillment, producties, transport en nog meer.

Wat is FreshBabel Supply?

FreshBabel Supply is een onafhankelijk handelsplatform voor de AGF-sector waarmee handelaren direct uit elkaars assortiment of voorraad kunnen kopen. Tegenwoordig zijn handelaren veel over en weer aan het bellen over beschikbare aantallen en prijzen, vergelijkingen aan het maken van prijslijsten die per e-mail binnenkomen en bestellingen handmatig aan het invoeren. FreshBabel Supply biedt één centrale plek waar al deze werkzaamheden inzichtelijk, transparant en real-time zijn. Dit zal voor handelaren meer gemak bieden en tijd besparen.

Waar komt de naam “FreshBabel” vandaan?

De naam “FreshBabel” is geïnspireerd op de oeroude mythe over de toren van Babel, die nooit is afgemaakt door onderlinge spraakverwarring. Wij zien de link naar de AGF-sector door de verschillende softwarepakketten die gebruikt worden, maar niet in staat zijn om via één, uniforme ‘taal’ met elkaar te kunnen communiceren. Met FreshBabel Messenger wordt de ‘digitale spraakverwarring’ teruggedrongen door middel van universele berichten. Dit zorgt ervoor dat iedere speler in de AGF-sector via één format kan communiceren, onafhankelijk van het softwarepakket waarmee gewerkt wordt.

Meer weten over FreshBabel?

Ben je nieuwsgierig geworden naar ons nieuwe platform of wil je toch wat meer informatie? Lees dan meer over FreshBabel op de website, of schrijf je in voor een demo.

Heb je toch nog vragen of wil jij weten wat FreshBabel voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Akkoordakkoord