JEM-id zorgt voor inspiratie dankzij een creatieve invulling van een digitale Horti bijeenkomst

JEM-id zorgt voor inspiratie dankzij een creatieve invulling van een digitale Horti bijeenkomst

Op 12 november organiseerde JEM-id, het westlandse softwarebedrijf voor de AGF- en sierteeltsector, een digitale sessie voor een groep Horti ondernemers. Door een creatieve invulling te geven aan de bijeenkomst, werd de avond volgens een van de ondernemers ‘de gaafste digitale sessie tot nu toe’ genoemd.

Door middel van een digitale rondleiding, break-out sessies over onderwerpen die nauw verbonden zijn met JEM-id en een borrelbox die van te voren werd opgestuurd, is er een creatieve invulling gegeven aan de digitale bijeenkomst. “Digitale sessies zijn extra lastig om interessant te maken, omdat het vaak een eenrichtingsgesprek wordt waarbij de verteller vertelt, en de rest stil is en luistert. Er is amper interactie tijdens zulke digitale sessies; exact de reden dat ik zelf dergelijke sessies normaliter niet bijwoon. Het was best een uitdaging om op een creatieve manier een gave sessie neer te zetten waarbij de bezoekers achteraf zouden zeggen; ‘Dit had ik niet willen missen’.” vertelt Martijn van Andel, eigenaar van JEM-id.

Digitale sessie

Vanwege de corona maatregelen was het niet mogelijk om fysiek bij elkaar te komen, vandaar dat er een digitale bijeenkomst werd georganiseerd. Om er een interessante sessie van te maken waarbij iedereen uitgedaagd werd om mee te denken en te discussiëren, werden er verschillende elementen ingezet. Zo werden er o.a. break-out sessies georganiseerd, was er een digitale rondleiding door het pand en kreeg ieder directielid een borrelbox van te voren thuis bezorgd die zij tijdens de sessie mochten openmaken. In de box zat ook het JEM-id overlevingspakket verpakt waarin de unieke werkwijze en cultuur staat beschreven: “Nieuwe medewerkers krijgen op de eerste werkdag ons overlevingspakket zodat ze direct de sfeer en cultuur kunnen proeven die bij JEM-id heerst. Maar ook veel klanten en relaties hebben ons overlevingspakket aangevraagd om inspiratie uit te halen voor hun eigen bedrijf.” aldus Martijn.

Unieke werkwijze inspireert Horti-bedrijven

JEM-id is een westlands softwarebedrijf dat zich volledig focust op de digitalisering van de AGF- en sierteeltsector. Bij JEM-id wordt er gewerkt volgens Agile methoden, hierdoor is er veel vrijheid en flexibiliteit binnen de teams. Daarbij wordt er met zelfsturende teams gewerkt, waarbij verschillende disciplines samen verantwoordelijk zijn voor een (software)product. Dit betekent dat er geen managementlagen, bazen en organogrammen zijn bij JEM-id; iedere medewerker is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen stuk. Wendbaarheid / agility is een belangrijk thema binnen JEM-id, want ‘Degenen die zich het best aanpassen, zullen overleven’ aldus Darwin. Verandering is het sleutelwoord om als organisatie te blijven ontwikkelen en relevant te blijven. Dit was dan ook één van de thema’s tijdens de break-out sessies.

Akkoordakkoord