Livestream Westland Event op HortiValley.nl groot succes

Westland Event

Gisteren organiseerde de gemeente Westland de zesde editie van het Westland Event bij FloraHolland in Naaldwijk. Omdat ook dit jaar het aantal aanmeldingen het aantal toegangsplaatsen overtrof, bood de portal HortiValley, het nieuwe virtuele startpunt voor de tuinbouw, de thuisblijvers de mogelijkheid om het Westland Event via een livestream te volgen. Op het hoogtepunt waren er zo'n 300 kijkers die de livestream volgden. Over de hele middag en avond hebben ruim 800 mensen het Westland Event (of delen daarvan) via de livestream gevolgd, die mogelijk is gemaakt door JEM-id.

Tuinbouw in transitie

Tuinbouw in Transitie: de kracht van veranderen. Dat was het thema van dit zesde Westland Event dat gemeente Westland op donderdag 15 oktober organiseerde. Yuri van Geest was een van de prominente sprekers. ‘Nederland moet binnen vijf jaar met alle nieuwe, exponentieel versnellende technologieën aan de slag zijn om op de 'drivers seat' te zitten voor de wereldwijde voedselproductie', aldus Yuri van Geest ambassadeur van Singularity University. 'De wereld zit in een enorme stroomversnelling. Binnen nu en vijf à tien jaar wordt alles software. Dat betekent dat ook voedselbedrijven, waaronder tuinbouwbedrijven, softwarebedrijven worden.'

Westland Event terugkijken

Ook hoogleraar Jan Rotmans hield het publiek in de veiling in Naaldwijk voor dat zijn boodschap geen vrolijke boodschap is. Twee van elke vijf bedrijven in de Nederlandse tuinbouwsector bestaat over vijf jaar niet meer. Dat komt door de transitie waarin wij nu zitten. Bedrijven moeten zich enorm snel aanpassen, willen zij tot de degenen behoren die overleven.

Wil je weten wat Yuri van Geest, Jan Rotmans maar ook de sprekers Hein Deprez en Koen Hazewinkel over de tuinbouw in transitie hebben verteld tijdens het Westland Event? Dan kun je het event terugkijken op de website van Hortivalley. In de komende week zullen ook de verschillende presentaties als loss clips op het portal worden gepubliceerd.

Akkoordakkoord