Papierwinkel AGF Direct helemaal verdwenen dankzij ELMO

Papierwinkel AGF Direct helemaal verdwenen dankzij ELMO

Bij AGF Direct is er een einde gekomen aan de gehele papierwinkel binnen het bedrijf. Dankzij GreenCommerce en het digitaal orderpicken met ELMO zijn papieren picklijsten verleden tijd geworden. JEM-id heeft speciaal voor AGF-warehouses ELMO ontwikkeld. ELMO is een webapplicatie waarmee je op een makkelijke manier met je eigen telefoon of tablet orders kunt picken binnen een warehouse. Werken via ELMO is real-time, waardoor de voortgang van orders direct inzichtelijk is en wijzigingen van kantoor direct zichtbaar zijn voor medewerkers in de loods.

Van papier naar tablets en telefoons

In de sector kom je in warehouses nog vaak papieren orderpicklijsten, todo-lijsten en opdrachtbonnen tegen. Informatie die hierop staat, verandert regelmatig en is hierdoor niet meer up-to-date; een algemeen bekend probleem in warehouses dat zorgt voor een inefficiënte manier van werken. JEM-id heeft hiervoor ELMO ontwikkeld. De naam ELMO is een afkorting van ‘Easy Logistic Mobile Operator’ en is beschikbaar als online web-app. Via ELMO kan het orderpicken volledig digitaal. De web-app is speciaal gericht op het gebruik in warehouses waar reeds met GreenCommerce gewerkt wordt. ELMO is zo opgezet dat deze makkelijk gebruikt kan worden via verschillende devices (zoals een telefoon, tablet, desktop).

 

Papierwinkel verdwenen bij AGF Direct

Inmiddels werken er meerdere bedrijven met ELMO en wordt het product deze periode bij diverse  bedrijven uitgerold. Dennis van Tricht van AGF Direct is erg blij met ELMO. ‘’Om voorop te blijven, zijn we bezig om ons bedrijf volledig te automatiseren, met ELMO zijn we hierin weer een stap verder. Vanaf minuut één was het top en zagen we gelijk de meerwaarde. Bij wijzigingen kunnen we sneller schakelen, want wanneer orders bijvoorbeeld last minute worden aangepast, is dit nu in de loods voor onze orderpickers direct zichtbaar. Voorheen stonden orders op 20 blaadjes en momenteel staan alle orders in één digitaal overzicht. Hiermee is de papierwinkel volledig verdwenen en hoeven we ook niet meer 30 keer per dag de trap op en af.’’ In een middag kregen de medewerkers uitleg en hierbij waren de reacties positief, het werd snel opgepakt, waardoor het omschakelen gemakkelijk verliep. ‘’Al met al kunnen we sneller en flexibeler werken en de tijd die hierdoor over is, nuttiger besteden.We zijn erg tevreden en ik zou het product dan ook 100% aanraden aan andere AGF-bedrijven’’, aldus Dennis.

 

Meer informatie?

ELMO is erg geschikt voor AGF-bedrijven die over eigen loodsen beschikken. Daarnaast is ELMO interessant voor partijen die werk (zoals het verpakken) door derden laten uitvoeren en de resultaten graag direct in het eigen systeem verwerkt zien.

Wil je meer weten? Neem contact op en kom langs voor een kop koffie om ELMO in werking te zien. Voor vragen kun je mailen of bellen met Fernon van Paassen via fernon@jem-id.nl of 0174 - 64 26 22.

Akkoordakkoord