Tijdwinst door realtime inzicht in voorraden

Zeg gedag tegen handmatig voorraadlijsten
In de AGF-sector zijn er nog diverse telers die handmatig voorraadlijsten maken en deze ‘s morgens naar hun afnemers mailen. Na het mailen wordt er doorgaans nog onderhandeld via de telefoon of per mail en dit neemt tijd in beslag. Doordat deze lijsten via de mail verstuurd worden, zijn deze soms na 5 minuten niet meer actueel. Ook voor afnemers zorgt dit voor onnodig tijdverlies, omdat zij niet beschikken over realtime inzicht in (toekomstig) beschikbare voorraden. Hier is een oplossing voor bedacht.

Realtime inzicht in voorraad
Nieuwe GreenXchange gebruikers, die zelf hun verkoop verzorgen, kunnen nu gebruik maken van een nieuwe mogelijkheid binnen GreenXchange. Met deze nieuwe, door JEM-id ontwikkelde oplossing geven ze afnemers de mogelijkheid om de huidige en toekomstig beschikbare voorraden in te zien. Om te weten welke artikelen er (later die dag) beschikbaar zijn, hoeven afnemers dus niet constant te bellen en mailen met de telers. Telers hebben zelf controle over welke afnemers de openbare voorraad in mogen zien. De door hen gekozen afnemers krijgen realtime inzicht in voorraden via een gepersonaliseerd overzicht, waarbij het beschikbare aanbod duidelijk gepresenteerd wordt. Hierdoor is het voor afnemers niet meer nodig om constant te bellen, mailen en meerdere e-mails terug te zoeken en met elkaar vergelijken. Door deze online oplossing zijn zij ook niet per se afhankelijk van een ERP-pakket én het bespaart veel tijd.

Demodagen
Om de mogelijkheden verder uit te leggen, zijn er voor telers en afnemers demodagen georganiseerd. Via deze pagina kun je je inschrijven voor een demo op 15 februari of 8 maart

Telersplatform GreenXchange
GreenXchange is ontstaan vanuit de gedachte van de teler, het is immers erg belangrijk om zelf controle te hebben over teelt-activiteiten. Het platform automatiseert dagelijkse bedrijfsprocessen en verbetert de communicatie met de omgeving. Zo is het mogelijk om productie en logistieke afhandelingen te registreren, waardoor telers efficiënter kunnen werken en meer tijd overhouden, soms wel uren per dag.

Bekijk deze site voor meer informatie. 

overlay
Meer informatie?

Meer informatie?

Ik help je graag verder!

Jeroen Nibbering

Akkoordakkoord