Versproducten op een snelle en eenvoudige wijze keuren?

Keuring app FreshTracker nu ook beschikbaar voor iOS

Kwaliteitsbewaking wordt steeds belangrijker binnen de AGF-sector door de toenemende eisen van de afnemers en de strengere eisen voor voedselveiligheid. JEM-id heeft daarom nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd in het bestaande systeem FreshTracker. Hiermee kunnen keurmeesters online de kwaliteit bewaken door altijd en overal op een snelle en eenvoudige wijze versproducten te keuren. Om ervoor te zorgen dat de hele keten kan zien hoe het product er op bepaalde momenten uitziet is er nu ook een fotofunctie toegevoegd aan FreshTracker. Daarnaast is de keuring applicatie vernieuwd met o.a. een contactenlijst en is de app nu volledig beschikbaar voor iOS.

Efficiënt online keurrapporten maken
Met FreshTracker kan belangrijke kwaliteitsinformatie van een pallet worden vastgelegd en opgevraagd, waar ook ter wereld. Met de app kun je per productgroep een online keurrapport maken en is deze direct inzichtelijk voor de gehele keten, zodat de traceerbaarheid van het product naar een hoger niveau getild wordt. Aan elk te keuren productgroep zit een template met een vragenonderzoek gekoppeld, zodat de keurmeester op een verplichte kwaliteit kan keuren. Door foto’s toe te voegen kan men op ieder moment ook zien hoe het product er op dat moment uitziet. Vervolgens kan het complete keurrapport worden verzonden naar relaties en/of worden opgeslagen ter administratie. Met FreshTracker kan efficiënt en papierloos worden gewerkt en is de informatie altijd en overal beschikbaar.

Vernieuwde functionaliteiten
FreshTracker is in eerste instantie ontwikkeld voor Android, maar vanwege de groei in vraag is de applicatie nu ook beschikbaar voor iOS. Binnen de applicatie zijn veel oorspronkelijke functionaliteiten verbeterd, sneller gemaakt en is de gebruiksvriendelijkheid opgeschaald. De volgende nieuwe ontwikkelingen zijn doorgevoerd:
- Ieder bedrijf kan eigen templates met specifieke vragen toevoegen, zodat keurmeesters verplicht zijn om producten op deze kenmerken te keuren.
- Met de verbeterde fotofunctie kunnen gebruikers meerdere foto’s van de versproducten aan een keuring hangen.
- Via de contactenlijst kun je eenvoudig contacten toevoegen, opslaan en selecteren om keurrapporten mee te delen.
- Diverse instellingen die een bedrijf zelf kan bepalen, waaronder de taal, fotokwaliteit en kenmerken voor temperatuur en gewichtsklasse.

Pilotfase
De pilotfase van de vernieuwde FreshTracker is afgelopen december van start gegaan. “We zijn ontzettend blij met de FreshTracker app en alle nieuwe en verbeterde functies. De applicatie draait niet alleen sneller, maar werkt ook een stuk efficiënter wat het betreft het scannen van barcodes”, aldus Jan-Willem van Wyk van The Grape Company. In februari wordt de nieuwe versie beschikbaar voor andere FreshTracker gebruikers. De applicatie kan in combinatie met het softwarepakket GreenCommerce worden gebruikt, maar wordt ook los verkocht zodat elk bedrijf in de AGF-sector ermee aan de slag kan.

overlay
Meer informatie?

Interesse in FreshTracker?

Ik help je graag verder!

Martijn van Andel

Akkoordakkoord