De werkweek van onze developer Tim

Maandag

Maandagochtend, bij binnenkomst krijg ik gelijk via Stef, die storingsdienst heeft, te horen dat de iOS versie van FreshTracker (app om te keuren in de AGF-sector) verlopen is. Blijkt dat je bij Apple een bèta release 100 dagen mag laten draaien, daarom zet ik snel de bèta release ‘live’.

Daarna ga ik verder met GreenXchange (GX). Voor diegene die niet weten wat het is, GreenXchange is een online communicatieplatform waar AGF-telers op een snelle manier bestellingen en voorraad verwerken, transport regelen en teeltgegevens beheren. Aangezien ik onderdeel ben van het GreenXchange team werk ik iedere week wel aan dit platform. Op dit moment zijn we druk bezig met het ontwikkelen van een gloed nieuw scherm, de ‘UO aangifte’.  De ’UO-aangifte’ is een jaarlijkse ‘verantwoording’ over de teelten en de waterlozing. De overheid houdt de kwaliteit van het oppervlaktewater in de gaten, en met de functionaliteit in het pakket kunnen telers dit makkelijk bijhouden.

Nog even sparren met m’n teamgenoot Karsten over hoe we de software gaan opzetten en dan kan ik echt weer gaan knallen.

Dinsdag

Zoals altijd beginnen we de dag met een stand-up, waarbij alle ontwikkelaars van elkaar horen waar iedereen mee bezig is en of er nog ontwikkelpunten zijn. Het is altijd goed om te weten wat er speelt. Daarna doen we een stand-up met het GreenXchange-team, hier sluiten we kort wat iedereen doet en waar eventueel hulp bij nodig is.

Na de lunch is mijn UO-scherm inmiddels ver gevorderd en loop ik dit samen met Jeroen nog even door. Hij is erg enthousiast en geeft mij nog een paar puntjes mee die aangepast kunnen worden. Eind van de dag krijg ik bericht van Apple, de FreshTracker app is goedgekeurd en staat live, gaaf!

Woensdag

Na de stand-up maak ik het UO-scherm in GreenXchange (GX) af en kan ik beginnen met het volgende issue van de sprint. Voor de ‘nerds’ onder ons, GreenXchange is een Single Page AngularJs application die communiceert met een C# Web API 2. Beide draaien volledig in de Microsoft Azure cloud. Momenteel gebruiken we hier nog veel Bootstrap voor, maar we zijn hier en daar al schermen aan het ombouwen naar het Material Design van Google.

Eind van de middag is het tijd om te gaan bootcampen! We mogen met een klant van ons mee om een proefles te volgen. Het is lekker weer dus dat wordt top!

Gesloopt kom ik daarna weer aan op de zaak en begin ik aan de barre tocht op de fiets naar huis, lekker tegen de verzuring aan…. Jup, ik heb goed m’n best gedaan!

Donderdag

Vanmiddag gaan Berry en Jeroen langs bij de klant, dus ik zet de nieuwe versie van GX in de testomgeving, zodat ze gelijk de nieuwe UO-aangifte kunnen laten zien.

Daarna heb ik een afspraak met Robin en Ellen. Vorige periode hebben we de eerste GreenCommerce Micro Service opgezet en dit willen we verduidelijken met een uitleg. Het leek ons cool om dit via een filmpje te doen, die zowel voor intern als extern te gebruiken is. Inmiddels is de film zo goed als af en kijken we hoe hij geworden is. Wij ontdekken nog een paar kleine verbeterpuntjes en daarna rest alleen nog het inspreken van de video.

Na de afspraak kruip ik weer achter m’n pc om verder te gaan met programmeren.

Vrijdag

Mijn ‘bug’-dag! Iedere programmeur draait één dag in de week mee op support-afdeling, om ondersteuning te bieden als 2de lijns support. Hier kijk ik snel een code na om te kijken waarom iets is fout gegaan en daarna los ik een aantal incidenten (verstoringen/verbeterpunten) op van de aankomende release van GreenCommerce en GreenXchange.

12.30 uur, het is alweer tijd voor de lunch. De tijd gaat snel als je veel verschillende dingen doet. Voor je het weet is het alweer vier uur en gaan we gezellig met z’n allen een drankje doen in de kantine. Deze keer is het dubbel feest, want er is een Extended borrel (een wisseling in het feestcomité). Er is extra chips geregeld en collega  Fernon heeft z’n draaitafel bij zich… het zal nog lang onrustig blijven op de Grote Waard…

overlay
Meer informatie?

Meer informatie?

Ik help je graag verder!

Tim Zegveld

Akkoordakkoord