Werken als

Release Coördinator

Loop jij altijd één stap voor op de rest?

Wil je graag meedenken met het verbeteren van het release proces, het bewaken van de structuur en communiceer jij dit met en naar onze klanten? Werk jij daarnaast graag in een dynamische organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

solliciteer direct

Wat ga je doen bij jem-id?

Als Release coördinator ben je verantwoordelijk voor het proces rondom het wegzetten van nieuwe GreenCommerce releases en de communicatie daarvan richting de klant. Jij bent de persoon die ervoor zorgt dat onze klanten bij iedere update optimaal kunnen profiteren van de nieuwe functionaliteiten binnen de bestaande software. Je komt terecht in een klein en hecht team, waar support, technisch beheer en applicatiebeheer onder valt. Zelf zul je ook dagdelen support draaien waarbij je het oplossen van (technische) gebruikersvragen echt als een sport ziet; hoe complexer het vraagstuk, hoe beter!

Je werkt planmatig en zorgt ervoor dat de betrokken medewerkers op tijd worden aangehaakt. Daarbij creëer je overzicht voor jezelf en jouw collega’s. Kom je er zelf niet uit, dan zoek je de juiste persoon op om tot een oplossing te komen voor de klant. Daarin wordt een stukje eigen initiatief van je verwacht en gewaardeerd!

Onze aanpak & cultuur

Wij zijn een jong en ambitieus team met veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid. We zijn een platte organisatie, waardoor we geen bazen kennen, alleen ‘de klant’. Je komt te werken in een productteam waarmee je samen een product in de markt zet en het product alsmaar blijft verbeteren. Verder hebben we genoeg flexplekken, onbeperkt vrije dagen en is het mogelijk om flexibel thuis te werken. We werken met volwassen mensen en vertrouwen erop dat iedereen netjes met deze verantwoordelijkheden om kan gaan. Daarnaast staat jem-id bekend om veel gezellige uitjes. Want naast al dat harde werken is er ook tijd voor ontspanning.

P.S. De lunch wordt dagelijks verzorgd, incl. snack op vrijdagen.

Een dag in het leven

Het is maandagochtend 08.00 uur en jij komt aan op kantoor. Na het weekend start jij op met een kopje koffie en groet jij jouw collega’s. Je neemt plaats achter je bureau en gaat aan de slag. De dag start je met het openen van de door jou gemaakte release kalender. Je bekijkt de activiteiten die voor vandaag op de planning staan en ziet dat er over 2 weken weer een nieuwe versie van het systeem (een release) uitkomt.

Jij communiceert naar de collega’s waar jij nauw mee samenwerkt over de status van de nieuwe release en schakelt alvast met support om eventuele problemen die zich voor zullen doen te bespreken. Jij zorgt er namelijk met jouw organiserend vermogen voor dat er bij iedere update een compleet beeld is van de wijzigingen.

 

Om 11.00 uur sluit jij aan bij de vergadering van de product owner en software ontwikkelaars om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Met de juiste kennis stem jij samen met de klant af op welk moment de releases kunnen worden uitgerold. Na de lunch ga jij je bezighouden met het inventariseren van nieuwe ontwikkelingen. In afstemming met de klanten en de systeembeheerders draag jij zorg voor de uitrol van nieuwe releases. 

Aan het einde van de middag bel je nog een aantal klanten op die al een tijdje gebruik maken van de vorige update. Jij bent verantwoordelijk voor de aftercare en streeft naar een hoge klanttevredenheid. Aan het einde van de dag kijk je nog even naar de planning voor morgen, in de ochtend draai je mee met support en in de middag bezoek je een klant om een nieuwe module uit te leggen, en sluit je af. 

Wij vragen van jou

 • Je hebt een HBO diploma, of aantoonbare werkervaring op HBO niveau
 • Je hebt affiniteit met de AGF sector, doordat je er bijv. zelf in gewerkt hebt (pré)
 • Heb je kennis van Octopus Deploy en Microsoft Azure? Dan heb jij een streepje voor
 • Je bent sterk in organiseren, plannen en het aanbrengen van structuur
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Je staat stevig in je schoenen, weet het overzicht te behouden en voelt je als een vis in het water in een dynamische omgeving

Wij bieden jou

 • Uitdagend werk met ruimte voor nieuwe ideeën
 • Je komt terecht in een klein en hecht team die je alle kneepjes van het vak willen leren
 • Ruimte om te leren en jezelf te ontwikkelen (o.a. cursussen en trainingen)
 • Leuke uitjes en gezellige borrels
 • Een baan bij één van de meest aantrekkelijke bedrijven voor young professionals
Maak jij het verschil?

Stuur jouw motivatiebrief en CV naar Vanja

vanja@jem-id.nl