De werkweek van Product specialist Linda

scroll

Maak kennis met Linda

Linda is Product specialist van FloraXchange en Floriday. Benieuwd naar haar werkweek? Lees dan verder!

of bekijk de vacatures

Maandag

De nieuwe werkweek begint weer! Rond 8.00 uur loop ik het pand van JEM-id binnen en pak een heerlijk, ouderwets gezette koffie. Nog niet alle collega's zijn binnen, dus het is een rustig begin van de dag. Een uniek moment bij JEM-id! Dat is een normaal gesproken wel anders; dan stromen de meeste collega’s binnen en wordt de telefoon ook weer wakker uit zijn ‘weekendslaap’. We hebben namelijk een speciaal schema gemaakt vanwege de Corona pandemie zodat we nooit met veel mensen tegelijk op kantoor zijn. 

Nadat ik de eerste slok van mijn koffie heb genomen, check ik de chatberichten en e-mails die binnengekomen zijn. Dan gaat de telefoon. Een kweker heeft hulp nodig bij het aanmaken van een account voor Floriday. Op afstand kijk ik mee met de stappen die de kweker moet doorlopen en binnen een mum van tijd is ook deze kweker aangesloten op Floriday. Ik vertel hem nog even de mogelijkheden binnen het platform en als de kweker tevreden is en geen vragen meer heeft, sluiten we het telefoongesprek af. Yes, weer iemand blij gemaakt!

Dinsdag

Elke dinsdag is er om 9.00 uur de stand-up. Tijdens deze korte sessie vertelt iedereen in het team even kort wat zijn of haar werkzaamheden zijn voor deze week, en of er nog belangrijke mededelingen zijn waar aan gedacht moet worden. Normaal gesproken doen we deze fysiek, maar voor nu even online via videocall. Heel nuttig, want je weet gelijk wie waar uithangt en wat er momenteel speelt.

Ik eet nu thuis een bammetje, maar dat was niet altijd zo. Onder de middag aten we altijd met alle collega's in de ‘loods' met een heerlijk gekookt eitje! Gelukkig is dit niet echt in een kille loods, maar in een gezellige ruimte waar we met z’n allen een boterham eten. We hebben bij JEM-id onze vergaderruimtes, en dus ook onze kantine, leuke namen gegeven. Zo hebben we een aquarium, vissenkom, coffeecorner en een terras! Na de lunch gaan we even naar buiten voor een frisse neus en op naar de middag.

Woensdag

Je weet nooit hoe je dag gaat lopen; soms is het heel druk met de telefoon en werk je samen met het team om alle klanten zo goed mogelijk te helpen. Deze functie kun je namelijk niet alleen uitoefenen. Dat doe je echt samen met je team, wat het werk ook erg leuk maakt!

Nog een vraag van een kweker, maar waar ken ik die naam van.. O ja, deze kweker is genomineerd voor de Tuinbouw Ondernemersprijs. Dat is wel een felicitatie waard!

Ik ben lid van twee teams, namelijk FloraXchange en Floriday. Beide producten zijn voor de sierteeltsector, alleen is Floriday voor de kwekers en FloraXchange voor de exporteurs. Hierdoor heb ik contact met een diverse groep mensen!

Donderdag

Eenmaal aangekomen op de FloraXchange afdeling staat mijn collega Jeroen al klaar met een dampende kop thee. Vandaag zitten we met z'n tweeën op de afdeling. Ik zie het als een sport om alle vragen in de supportbox zo goed mogelijk op te lossen. Compleet in de flow ben ik de mailtjes in een rap tempo aan het afwerken totdat ik een mail tegenkom van de kweker die ik gisteren heb gesproken. Hij wilde me nogmaals bedanken dat ik hem zo goed had geholpen. In de mail had hij ook nog een screenshot van de succesvolle bestelling toegevoegd, top!

Na de lunch duik ik gelijk in een videocall om een workshop te geven over Floriday. De online bezoekers zijn allemaal al bekend met het systeem, maar willen graag het uiterste uit de applicatie halen. Ik ben goed voorbereid en zorg ervoor dat de deelnemers zonder vragen naar uit de call gaan.

Vrijdag

Waar ik gisteren online een presentatie gaf, ben ik vandaag op pad om op locatie bij een klant een demo te geven over Floriday. In de knalpaarse Floriday auto rijd ik naar een kweker in Bleiswijk. Eenmaal aangekomen word ik hartelijk ontvangen door een klant die ik vaker heb gesproken aan de telefoon. We kletsen gezellig wat bij en ik laat hem alvast een aantal functionaliteiten van Floriday zien. Nadat beide onze koffie op is, lopen we naar de vergaderzaal waar ik de presentatie over Floriday geef.

Eenmaal terug op kantoor check ik gelijk even de supportbox. Die is al lekker volgelopen en ik duik gelijk in een vraag van een Floriday gebruiker. Dit blijkt alleen nog niet zo makkelijk op te lossen. Na een kort gesprek aan de telefoon weet ik precies wat ik uit moet zoeken en focus ik mij volledig op het probleem.

Om half 1 begint voor mij het weekend al, omdat ik de vrijdagmiddag altijd vrij ben. Super fijn dat het ook mogelijk is om parttime te werken bij JEM-id. Ik proost op een succesvolle week!

Word jij mijn nieuwe collega?

Check onze stages en vacatures

Stages