De JEM-id
filosofie

hoe wij het beste werken
scroll

Ver weg van organogrammen en bazen

Bij JEM-id werken we met volwassen mensen die hun verantwoordelijkheden aankunnen. Daarom hebben wij geen baas, afdelingshoofd of chef nodig. We willen mensen de vrijheid geven die zij professioneel mogen invullen. Kan jij je hier ook wel in vinden? Check dan snel onze vacatures.

Bekijk onze vacatures
onze werkwijze

Agility

Bij alles wat we doen speelt de mate van flexibiliteit een grote rol. Een mooi begrip om even in het achterhoofd te nemen bij het maken van een beslissing. Maakt dit ons Agile?

geen hiërarchie

Zelfsturende teams

Geen afdelingsteams, maar product teams met verschillende disciplines bij elkaar die ook nog zelfsturend zijn. Niemand is gelijk, talenten verschillen. Des te meer reden om van elkaar te leren en samen te werken!

multidisciplinaire teams

Scrum

In een periode van 4 weken leveren we een werkend product op, dit noemen we een 'sprint'. In deze periode werken wij exclusief aan bepaalde projecten, zonder verstoring van andere ad-hoc projecten. Hierdoor behouden we maximale flexibiliteit en snelheid in ons werk.

team work makes the dream work

Van ideation tot innovatie

Kijken, luisteren en zelf ervaren. Zo doorgronden we processen samen met onze klanten en komen we tot de kern van een probleem. Geen gelikte Powerpoints en uitgebreide gespreksverslagen, maar snel proberen, valideren en innoveren.

#lekkerbezig

wij zijn graag #lekkerbezig, jij ook?

Samen sporten

Samen sporten of samen werken; beiden vereisen een sterke teamspirit. Samen ga je harder en van elkaar kan je leren. Vanuit deze gedachte hebben we de hashtag #lekkerbezig in het leven geroepen. Wij zijn graag #lekkerbezig op kantoor, maar ook op het veld of in de sportschool. Wanneer je samen voor een doel gaat, heb je een grotere kans van slagen. Dat is waar we voor gaan! 🎯