Werkweek van
software developer
Tim

scroll

Maak kennis met Tim

Tim is Software Engineer bij jem-id. Benieuwd naar zijn werkweek? Lees dan snel verder!

of bekijk de vacatures

Maandag

Het is weer maandag, de start van een nieuwe week. Ik stap ‘s ochtends op de fiets naar het werk, even lekker 15 minuutjes fietsen en ik ben er. Rond kwart over 8 kom ik aan, lekker op tijd, want de meeste mensen komen pas rond half 9 een beetje binnen. Als je er maar om 9 uur bent, want dan beginnen we met de stand-ups.

Om 9 uur zijn we als team compleet en doen we de stand-up. We bespreken wat we vorige week gedaan hebben en wat we vandaag gaan doen. Iedereen weer op de hoogte en op één lijn.

Voor mij staat het uitwerken van een nieuwe .CORE API voor Floriday op de planning. Hier maak ik alvast een mooi beginnetje aan. Later heb ik nog een overleg gepland met een collega, waar we sparren over een nieuwe functionaliteit in HortiHeat. Gelukkig zitten we over het algemeen op één lijn en plan ik voor mezelf donderdag wat tijd in om hieraan te werken.

Dinsdag

Aangekomen op mn afdeling gooi ik m'n bureau op stahoogte (ideaal elektrische bureau’s, kan je beetje switchen tussen staan en zitten de hele dag). Ik check eerst even de meldingen die binnengekomen zijn in m’n Slack (intern chatprogramma). Een paar kleine foutjes uit een service, niets om je zorgen over te maken, dus ik kan lekker verder met voorbereidingen voor de sprint. Volgende week begint namelijk weer een nieuwe sprint periode. We werken bij jem-id met sprints van 3 weken waarin we een project doen via de scrum methode. Vervolgens hebben we een week ‘tussenweek’ waarin we de sprint kunnen demo’en en de volgende week voor kunnen bereiden.

Zelf zit ik komende periode in een sprint met team HortiHeat. Ze zijn druk bezig met het live zetten van een nieuwe pilot. Altijd een leuke fase om in betrokken te worden. Hoe tof is het om nieuwe features te tonen en aan te passen zodat het helemaal klaargestoomd wordt voor het grote publiek. We plannen dan een ‘Ideation sessie’ in met klanten om erachter te komen of wat we aan het maken zijn, ook echt gaat werken voor ze. Daarnaast komen we erachter wat wel en niet lekker werkt.

Daarnaast ben ik bezig met een project voor de klant: Waterdrinker. Zij zijn net live gegaan met een nieuw platform. Ik ontwikkel aan dit project en help nu dus ook met de livegang, maar ben ook al bezig met de volgende sprints en ontwikkelingen. Super gaaf om een volledig project van begin tot eind te draaien. Ik heb bij dit project ook veel klantcontact. Het is erg fijn om korte lijnen te hebben met de klant wanneer je een product maakt dat een bedrijfsproces voor hen verbeterd.

Woensdag

Na de stand-up loop ik naar de support & projectcoördinatie afdeling. Hier hebben ze namelijk telefoons en die hebben we op de software afdeling niet. Zo worden we minder gestoord op onze afdeling en kunnen we beter gefocust werken. Ik pak een bureau, neem m’n eigen PC over en bel met iemand van Waterdrinker om wat te bespreken voor de volgende sprint.

Nadat ik gebeld heb, loop ik weer naar m'n eigen vertrouwde plekkie op de software afdeling en begin aan een nieuwe functionaliteit in Waterdrinker. Stuk back-end programmeren in .NET CORE en een kleine aanpassing aan de webclient kant, een ReactJs applicatie. Rond de middag is dat af en zet ik het gelijk live met één druk op de knop.

Donderdag

Ik begin de ochtend met het verder uitwerken van de .CORE API voor Floriday. Volgende sprint periode mogen we die ook maken, dus ik weet nu precies hoe ik het de volgende keer moet gaan aanpakken. Tussendoor krijg ik een mailtje met een uitzoekklusje waar ik nog even zoet mee ben. Mooie afwisseling. Volgende week kan ik weer een week vol gas programmeren, altijd lekker.

Tussen de middag scoor ik een eitje en eet ik gezellig een verse boterham met mijn collega’s. Gelukkig staat er genoeg lekkers op tafel zodat ik geen honger hoef te hebben ;-)

Na de middag ga ik verder met programmeren voor een nieuwe functionaliteit in HortiHeat.

Vrijdag

Mijn ‘bug’-dag! Iedere programmeur draait één dag in de week mee op support-afdeling, om ondersteuning te bieden als tweede lijns support. Hier kijk ik snel een code na om te kijken waarom iets is fout gegaan en daarna los ik een aantal incidenten (verstoringen/verbeterpunten) op van de aankomende release van GreenCommerce.

Dan is het tijd voor de lunch. Normaal hebben we een boterham en beleg, maar vandaag is het vrijdag en dus is er snack! Broodje kroket gaat er altijd in.

Na de snack is het nog tijd voor een I/O sessie. Dit doen we om de week. Hier wordt er een demo of presentatie gegeven over iets wat we binnen jem-id gebruiken of hebben gemaakt. Zo houden we elkaar op de hoogte en proberen we elkaar te inspireren om weer nieuwe dingen te maken. Blijven innoveren en enthousiast blijven is natuurlijk super belangrijk.

Om 4 uur is het traditioneel Bier-uur en komt de medewerker die als laatste het jem-id team is binnengekomen met een krat bier (en radler, jillz en fris) langs. Ik maak nog even m’n werk af en ga rond half 5 naar boven, naar de kantine. Daar doe ik een biertje en een chippie en praat met wat collega’s over het weekend.

Waar wij de
beste in willen
zijn

Bij JEM-id zijn we continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. Hoe kan het ook anders; gevestigd midden in het Westland waar de glastuinbouw onmisbaar is. Onmisbaar. Een woord waar onze softwarepakketten ook vaak mee geassocieerd worden. En dat is waar we met z’n allen voor gaan.

We zijn al een aardig eindje op weg, maar er bestaat nog genoeg ruimte voor vernieuwing, innovatie en verbetering. Dit zal dan ook nooit ophouden in deze wereld van constante verandering. Daar ligt dan ook steeds de uitdaging die wij keer op keer met beide handen zullen beetpakken.

Bekijk het overzicht

Word jij mijn nieuwe collega?

bekijk onze andere vacatures Check onze stages en vacatures

Stages