blog

Hoe klantstages onze ontwikkelaars verrijken

Auteur
Gepost op 24 aug 2023
door Sofie de Zeeuw (Marketeer)

“Tijdens deze dag kan de klant ook feedback kwijt bij ons waardoor wij ook beter weten waar behoefte aan is voor de gebruiker.”

Binnen jem-id bieden we verschillende mogelijkheden om aan persoonlijke skills te werken. Zo kan er gewerkt worden met Udemy, een platform waarop medewerkers kunnen kiezen uit een divers online trainingsaanbod. Voor ontwikkelaars is het werken aan domeinkennis net wat gecompliceerder. Om een goed beeld van klanten en hun processen te krijgen, is het handig om in de praktijk mee te kijken. Om deze reden zijn wij gestart met onze zogenoemde klantstages. Bij jem-id werk je als ontwikkelaar aan producten voor AGF of sierteelt. Zo zijn onze afdelingen ook verdeeld. Verschillende ontwikkelaars van de sierteeltzijde van jem-id zijn bij een kweker langs geweest en hebben daar een klantstage gevolgd. Het doel van zo’n klantstage? Ervaren hoe het is om onze producten toe te passen in de praktijk en zien hoe het eraan toegaat bij de verschillende processen.

In samenwerking met Royal FloraHolland ontwikkelen we het digitale sierteeltplatform Floriday. De ontwikkelaars zijn constant bezig met het ontwikkelen en verbeteren van dit platform. Om te begrijpen hoe Floriday in de praktijk werkt en hoe het de verschillende processen ondersteunt, is er niets beter dan dit zelf te ervaren. Tijdens een klantstage loopt een ontwikkelaar een dag mee bij een kweker of koper en kijkt hij/zij mee bij de verschillende processen die er zijn, van in- en verkoop tot logistiek.

“Door klantstages ervaar ik als ontwikkelaar hoe onze klanten omgaan met het pakket”

Onze collega Damian werkt sinds 2016 als digital designer bij jem-id. Sinds 4 maanden is hij aan de slag als front-end developer voor Floriday. Om nog meer productkennis op te doen, heeft hij een dag meegelopen bij Floriday-gebruiker Bromelia Specialist. De dag begon voor hem met een rondleiding door de kas. “Ik heb zelf vroeger als bijbaan in een kas gewerkt, maar nu kreeg ik ook wat meer uitleg over de bromelia. Dat was heel interessant. Vervolgens sloot ik aan op kantoor. Hier heb ik meegekeken bij verschillende afdelingen en medewerkers. Met de medewerkers heb ik meegekeken hoe zij Floriday gebruiken. Het inzicht in de kas en het proces van de kweker geeft mij een beter beeld van hoe er binnen de sierteeltsector gebruik wordt gemaakt van de verschillende functies binnen Floriday. Dit was voor mij erg waardevol, omdat ik heb ervaren hoe er wordt omgegaan met het pakket. Dit zal mij tijdens het ontwikkelen verder helpen.''

“Inzicht in de kas en het proces van de kweker geeft een beeld van hoe de sierteeltsector gebruik maakt van verschillende functies uit Floriday”

Klantstages zijn een waardevol instrument om onze ontwikkelaars te laten groeien en ze beter inzicht te geven in de wereld van onze klanten. We moedigen hen aan om naast online cursussen en trainingen ook hands-on ervaring op te doen. Door zich nóg beter in te leven in de klant kunnen medewerkers een waardevolle bijdrage leveren aan ons product.