blog

Vitaal het nieuwe jaar in met fit-id

Auteur
Gepost op 09 jan 2024
door Britt van Zon (Marketeer)

Vitaliteit op de werkvloer is een hot item. Maar naast het feit dat het populair is, vinden wij het bij jem-id ook écht belangrijk dat onze collega’s lekker in hun vel zitten. Daarom staat januari bij ons in het teken van vitaliteit en is fit-id in het leven geroepen. Zo brengen we de calorierijke decembermaand in balans en motiveren we elkaar om in beweging te komen en aandacht te besteden aan onze mentale vitaliteit. Met georganiseerde sport- en vitaliteitsactiviteiten en een challenge in het vooruitzicht, willen wij als bedrijf met iedereen vitaal dit jaar doorlopen.

Mentale en fysieke vitaliteit
Vitaliteit is meer dan sporten en lichamelijk fit worden. Het heeft ook betrekking op je geestelijke gesteldheid en hoeveel energie je overhoudt aan het einde van de dag.. Daarom organiseren we in januari activiteiten die gericht zijn op zowel de mentale als de fysieke vitaliteit van onze medewerkers. We hebben de vitaliteitsmaand afgetrapt met een presentatie over Generatie Slapjanus van Maurice van Veldhooven. Hierin vertelt Maurice op een overdreven manier over het feit dat we tegenwoordig niet lui zijn, maar gewoon erg gemotiveerd zijn om weinig te doen. Op enthousiaste en humoristische wijze zet hij je aan het denken over je eigen vitaliteit. En dat is precies waar het deze maand om draait.

Vitale activiteiten
In januari komen we twee keer per week met elkaar in beweging tijdens een sportactiviteit. Dit varieert van een yogasessie en een boksles in de ochtend, tot padel (erg populair), spinning, crosstraining en bootcamp in de middag. Daarnaast kun je een stoelmassage boeken, je werkplek laten controleren en een workshop ‘Ademhaling tegen stressklachten’ en ‘Sport en voeding’ volgen, waarvan de laatste door onze eigen collega Jeroen wordt gegeven. Natuurlijk houden we deze maand ook extra rekening met gezonde snacks op kantoor en hebben we boeken aan onze boekenplank toegevoegd die gericht zijn op mentale vitaliteit en gezonde voeding.

De ultieme challenge
Bij jem-id houden we van een uitdaging. Daarom hebben we voor onszelf een challenge gesteld door in juni mee te doen aan Mud Masters. Collega’s mogen zelf kiezen of ze een hindernisparcours van 6, 12, 16 of 42 kilometer volgen. Deze uitdagende run draagt bij aan de teambuilding, maar is vooral heel gezellig om met elkaar te doen.

Volg jem-id op de socials om op de hoogte te blijven van onze vitaliteitsactiviteiten. Op naar een fit 2024!