Werkdag van business consultant Berry

scroll

Maak kennis met Berry

Berry werkt bij jem-id als AGF business consultant voor GreenCommerce. Het klinkt cliché, maar voor hem is geen dag hetzelfde. Dit vindt hij een groot pluspunt. Lees hier hoe zijn werkdag eruitziet en wat zijn werk bij jem-id zo leuk maakt. 

Ik wil aan de slag als business consultant

De maandag van Berry

  • 09.00 uur jem-café, hier worden we bijgepraat over de hoogtepunten van komende week binnen het bedrijf
  • 09.15 uur stand-up met het team waarin we projecten en ontwikkelingen bespreken
  • 09.30 uur bespreken van technische vraagstukken van een klant met collega Robin (ontwikkelaar) - past mijn functionele idee bij de technische uitwerking hiervan?
  • 10.30 uur implementatiesessie bij een klant die live is gegaan. Hierin bespreken we lopende zaken, zoals eventuele verbeterpunten in het proces of in de software.
  • 12.30 uur lunchen in de kantine van jem-id. De lunch wordt dagelijks door het bedrijf verzorgd.
  • 13.00 uur online sessie met een klant om enkele vragen te beantwoorden en eventuele problemen op te lossen
  • 15.30 uur voorbereiden van demo-/kennismakingssessie met een nieuwe klant
  • 17.10 uur laatste werkzaamheden afronden en naar huis

Kan je jouw rol als business consultant omschrijven?
In mijn rol als business consultant ben ik 100% voor en met klanten bezig. Wekelijks heb ik klantsessies. De insteek van een sessie is altijd anders. Tijdens demosessies maken we kennis met elkaar. We presenteren onszelf, het bedrijf en het product. Bij een implementatiesessie bespreken we lopende projecten met daarbij gewenste verbeterpunten in het proces of in de software. Maar we gaan ook bij klanten langs om daar medewerkers te trainen hoe zij optimaal gebruik kunnen maken van onze software. Aan de hand van het klantcontact maak ik afspraken met onze ontwikkelaars. Als een klant een probleem heeft, heb ik daar een functioneel idee bij. Dit bespreek ik vervolgens met één van onze ontwikkelaars om te kijken of dit technisch ook mogelijk is. 

Wat vind je het leukst aan jouw werk?
Ik vind de diversiteit in het werk het leukst. Ik hoef op maandagochtend niet te weten hoe de rest van mijn week eruitziet. Sommige collega's houden van klanten waarbij de processen het pad volgen. Zelf houd ik er juist van om ingewikkelde vraagstukken van klanten uit te denken en daar een kloppend plaatje van te maken. In de dynamische wereld van de AGF-sector voel ik me zeker op mijn plaats. Een wereld die continu in beweging en ontwikkeling is!

"In mijn rol ben ik 100% voor en met klanten bezig"

Werken als business consultant

Heb je ervaring of een opleiding in de richting van IT gevolgd? 
Ik heb geen opleiding in de richting van IT gevolgd, maar ik heb wel ervaring in de AGF-sector. Vanuit mijn vorige baan heb ik de AGF-sector goed leren kennen. Deze kennis kan ik dagelijks inzetten binnen mijn huidige rol bij jem-id. Samen met mijn collega's kunnen we constructieve oplossingen bieden voor diverse vraagstukken

Wat maakt werken bij jem-id zo leuk?
De vrijheid en de verantwoordelijkheid die je krijgt. We werken hard, maar we doen ook leuke dingen met elkaar. De collegialiteit die mede daardoor ontstaat, vind ik belangrijk.

"We werken hard, maar we doen ook leuke dingen met elkaar. De collegialiteit die mede daardoor ontstaat, vind ik belangrijk."

De cultuur van jem-id

Voorbeeld uit de praktijk

Berry heeft samen met Viscon en Aweta aan de volledige digitalisering van Growers United in Zwaagdijk gewerkt. Een enorm en uitdagend project!

DC Zwaagdijk van Growers United volledig gedigitaliseerd door samenwerkingen met jem-id, Viscon en Aweta

Word jij mijn nieuwe collega?

bekijk onze andere vacatures Check onze stages en vacatures

Stages

  (september = VOL)