Blog: Wanneer raken we uitgeleerd?

Blog: Wanneer raken we uitgeleerd?

Jill is Online Marketeer bij JEM-id en schreef deze blog exclusief voor Goedemorgen Groente.

Toen ik vorig jaar afstudeerde, kreeg ik vaak vragen als: “Ga je nog een master doen? Of een poosje reizen? Of toch een nieuwe studie volgen? Je bent nog zo jong om al te gaan werken.” ...Te jong om te werken, dacht ik? Alsof beginnen aan een carrière het einde van “het leuke leven” betekende. Ik vroeg mij echt even af waar het mis was gegaan.

In tegenstelling tot deze vragen, had ik onwijs veel zin om te gaan werken. Jaren had ik bijbaantjes in de tuinbouw gehad en wist echt wel van aanpakken. Kom maar op!

Helaas weet ik dat vele van mijn mede-afstudeerders het al benauwd kregen van het feit dat ze nog zeker tot hun 68ste moesten werken. Alsof het een soort 30-jarige gevangenisstraf was, waar niemand onderuit kon komen. Daarentegen vonden zij het vaak niet zo erg om  tot hun 30ste te blijven studeren. Waar lag dan toch het verschil?

Misschien raken werknemers tegenwoordig wel snel in paniek wanneer zij zich “uitgeleerd” voelen. Uit een onderzoek uitgevoerd door HR-dienstverlener Unique, zei 41% van de 2420 werkzoekenden dat de mogelijkheid om een opleiding/cursus te volgen een functie aantrekkelijker maakt. Werknemers willen niet vastzitten in een functie, maar relevant blijven voor zichzelf én het bedrijf.

Hier kon ik mij ook wel in vinden. In de schoolboeken duiken hoefde van mij niet meer, maar leergierig ben ik wel. Vandaar dat de vacature van JEM-id mij zo aansprak; er is altijd ruimte om te leren en jezelf te ontwikkelen, ook door middel van cursussen en trainingen.

Door cursussen te volgen, blijf je jezelf doorontwikkelen waardoor je nooit “uitgeleerd” hoeft te zijn. Zo krijg ik de vrijheid om verschillende trainingen te volgen, om constant bij de tijd te kunnen blijven of juist om een hele andere kant van mijzelf te ontdekken. Dat wij onze toekomstige medewerkers willen aanmoedigen om bij te blijven leren, communiceren we dan ook expliciet bij onze vacaturebeschrijvingen. Ik geloof dat door te groeien als mens, je de organisatie alleen maar met je mee kunt laten groeien. En zeg nou zelf, dat is toch een win-win situatie?

Ben jij, of ken je iemand die ook wel bij JEM-id zou willen komen werken? Check dan de openstaande vacatures, en wellicht spreken we elkaar snel!

Akkoordakkoord